The best things in life happen unexpectedly!

2016 is nog geen maand oud en toch is er alweer zóveel gebeurd! Tijd om alles maar eens op een rijtje te zetten en al deze geweldige, toffe, bizarre, chaotische, ziekige, opkrabbelende weken eens samen te vatten. Eerlijk gezegd ben ik er NU NOG een beetje beduusd van en lach ik nog iedere dag om ‘filmpjes’ die zich weer in mijn hoofd afspelen met alle gebeurtenissen en momenten van de afgelopen weken!

Er gingen bijna drie weken voorbij na deze te gekke dag, waarin ik mezelf afvroeg en vooral bij mijn omgeving aan het vissen/afpersen was, wie er nou achter al deze gekkigheid zou kunnen zitten en vooral, wát er met de verborgen camerabeelden gedaan zou worden. Want stel je voor dat dit openbaar gemaakt zou worden en ‘iemand’ dit zou zien..! Dit is een angst die ik drie jaar geleden ontwikkeld heb en vooral ‘mezelf aangepraat heb’ door het ziek worden en hierdoor een mega onzekerheid erbij cadeau gekregen heb! Kom ik later op terug!

Na een (te) druk weekje met de bijbehorende spanningen mocht ik dan eindelijk maandag 28 december met mijn vriendinnetje Mathilde op pad. Eerst belandde we samen bij mijn moeder in haar kapstersstoel en werden we heerlijk opgetut en werden onze haren mooi opgestoken! Ik wist nog steeds niet , waarheen, hoelaat, met wie, waarvoor?! NIKS! Onderweg vroeg ik Mathilde ‘heeft het iets met camera’s te maken? ‘NEE’. Heeft het echt echt echt niets met camera’s te maken? ‘Nee echt echt echt niet!’.

Eenmaal in Amsterdam aangekomen konden we nog TWEE hele uren koffie drinken  en zenuwachtig doen. Het was alsnog mega gezellig, want een dagje met je vriendin op stap is altijd leuk! Om 17:15 stapte wij de auto weer in en reden we een paar minuutjes richting het Ziggo Dome. ‘Mathilde, heeft het echt niets met camera’s te maken’ en toen… ‘JAWEL’

en de mol shine groep  mathilde

Eenmaal bij de ENDEMOL studio’s aangekomen werden we vriendelijk ontvangen en kregen we onze naam/stoelkaartjes met daarop ook het logo van ‘Staatsloterij Puur Geluk’. Mathil keek mij meteen lachend aan of er al een lampje ging branden… Ik kijk zo’n beetje elk programma wat er uitgezonden wordt op tv, Netflix en uitzending gemist, maar dit kwam niet bekend voor! Ik had het zweet al ver onder mijn heupen hangen en mijn hart ging als een gek tekeer. Even een wijntje om te kalmeren en na 38 foto’s eindelijk een leuke Selfie voor Facebook. Dit was de aller eerste foto sinds 3 jaar die ik op Facebook plaatste. Deze dag, deze vriendin en dit moment waren het helemaal waard!!!

In de opnamestudio vertelde de meneer die het publiek op mocht warmen wat de bedoeling van het programma was en oefende we het intro met klappen, joelen en opstaan en weer zitten gaan een keer of 10. Ja heus, een verkeerd klapje of te vroeg gejoel moet allemaal opnieuw. Probeer maar eens leuk te blijven lachen en klappen in het ritme als je zenuwachtig bent. Een dolle zeehond is er niets bij! 😛

dais en til studio studio 2

Net voor de opnames begonnen en Nance op zou komen werd er verteld hoe dit programma in elkaar steekt. Zo hebben zij een team wat op Social media, tv, kranten, advertenties in de supermarkt naar verhalen en mensen zoekt die zij een leuke dag willen geven en dit dus allemaal stiekem regelen. Ik was er tot nog toe van overtuigd dat Mathilde of Ronald mij opgegeven zou hebben, maar dit was dus niet het geval.

Een aantal indrukwekkende en tranentrekkende verhalen kwamen voorbij tot het moment dat Nance het publiek in keek en zei ‘Ook volgen wij weblogs en zo kwamen wij terecht bij Daisy’..slik… ‘Daisy kom maar naar beneden!’. En ja hoor, daar ging ze op haar nieuwe hakken in vol ornaat de trap af. Dit ging gelukkig vlekkeloos 😉

Een foto van mijn weblog met ziekenhuis bed werd op het grote scherm getoond en Nance vroeg mij om een toelichting bij deze foto en waarom ik een weblog bij houd. Tja wat ga je dan allemaal zeggen als je weet dat er een miljoen mensen naar gaan kijken? Ik wil absoluut niet zielig overkomen met mijn medische problemen en ellende, maar als ik het af doe met een ‘griepje’ dan begrijpt heel Nederland ook niet waarom dit alles voor mij geregeld is. Wonder boven wonder kwam ik goed uit mijn woorden en voelde ik me wel op mijn gemak! Tot dat het filmpje van de verborgen camerabeelden begon te spelen, want ik zag meteen dat er in de limousine ook gefilmd was en dat Ronald van Dijk.. ook wel mijn vriend die ik volkomen vertrouw en nooit iets voor mij achter zou houden???!!! 😉 een geluidsband/microfoon om had de hele dag dat we op pad waren!!!! en ik heb niets gemerkt!!!! GE-LUK-KIG hebben ze heel professioneel geknipt en geplakt en was het een heel degelijk en gaaf filmpje (te zien op mijn Facebook en of RTL XL gemist afl. 2.)

Ik kreeg het GTST script van mijn scène en de Abri (poster op station) mee naar thuis! Suuuuuper tof!! Na de show moest ik meelopen om mijn microfoontje af te doen en ik zag een bekend gezicht staan maar kon dit niet meteen plaatsen.. tot dat ze begon te praten.

_een paar weken voor alle happeningen belde Mathilde(juf) mij ‘Dais ik heb een pabo stagiaire op school en zij moet voor een medische verdieping een interview houden. Zou jij dit willen doen? ‘Natuurlijk kom maar langs!’ Een dame van onze leeftijd kwam mee naar mijn huis en stelde allerlei vragen over mijn medische geschiedenis en situatie op dit moment. Wat zijn je hobby’s , waarin ben je beperkt.. ga zo maar door. ‘Als het interview uitgeschreven en klaar is stuur ik hem eerst ter controle naar je op en dan pas naar school’ Ik vond het allemaal prima en heb er niet meer aan gedacht._

Tot ze in de studio voor me stond en ik bedacht dat ik nooit geen interview terug gezien heb en ook zij bij het complot hoorde!!!! Wauw ‘Jij bent helemaal geen stagiaire’ ‘Nee dat klopt, ik hoor bij de redactie van dit programma!’ En weer stond ik met mijn bek vol tanden. Wel met een enorme glimlach, want dit had ik niet aan zien komen!

gtst scriptwijntje en kaarten

EINDELIJK mocht alles bekend gemaakt worden en kon Mathilde mij alles vertellen over de afgelopen weken vol stress, geregel, geheimzinnig gedoe en hoe dit alles nou eigenlijk opgezet ik. Dat bleek zo’n mega organisatie geweest te zijn, die ik door mijn controle dwang en nieuwsgierigheid bijna verpest had. Als ik iets had geweten of iemand iets verklapt had dan ging het hele feest niet meer door. Dus een aantal excuses aan alle partijen was wel op z’n plaats 😉

De uitzending werd woensdag 13 januari januari uitgezonden om 20:30 u. op RTL 4. Ik had wat familie en vrienden uitgenodigd om dit met mij te komen kijken. Mijn grootste angst zou ik ook die avond onder ogen moeten komen, want heel Nederland en heel Facebook kon mij nu gaan bekijken en een mening hebben of oordeel vellen. In het filmpje zijn foto’s van vroeger en van voor mijn ziek zijn te zien waarop ik een vlotte, vrolijke en vooral slanke Daisy ben. De afgelopen 3 jaren waarin ik soms 32 pillen per dag moest slikken en maanden achtereen op bed lag zorgde er niet voor dat ik er heel fit uit zag. Enorm opgezet, haar uitval waar je u tegen zegt, ogen zowat dicht door het vocht, en mijn nek was zo goed als verdwenen. Dat maakt je behoorlijk onzeker!

Vrienden en familie en zelfs een aantal artsen, psychologen hebben geprobeerd dit negatieve zelfbeeld te veranderen ‘je bent mooi zoals je bent’, ‘jij hebt hier ook niet om gevraagd’ ‘het gaat niet om het uiterlijk’.. Allemaal waarheden, maar ik kon mezelf nog steeds niet in de spiegel aankijken en blij zijn. Deze klote medicijnen en ziekte hebben mij zowel uiterlijk als innerlijk veranderd. Want als je niet blij met jezelf kan zijn, dan kan een ander dat ook niet makkelijk. En wat doe je dan.. je verstoppen. Gewoon nergens meer komen en met niemand buiten je veilige kring om afspreken en gewoon zorgen dat je niet meer op een foto of video komt. Dan wordt je niet geconfronteerd, en kunnen mensen ook geen oordeel over je hebben. Klinkt als vluchten..dat is het ook!

En dan kom je ineens op TV.

Mijn hoofd heeft overuren gedraaid, evenals mijn moeder, vriendlief en Mathilde, Cambridge consulente Jolanda en zelfs de overbuurman. 😉 Want dit was toch wel even een puntje. Uiteindelijk heb ik een uur voor de uitzending de knop om kunnen zetten.. heel onverwachts en eigenlijk veel te makkelijk voor mijn gevoel. ‘Ik vind het allemaal wel prima, voor wie zou ik me moeten schamen of verantwoorden en waarom zou ik niet allen maar genieten van al deze mooie en gave momenten na al deze ellende’.

i used to

Ik ben super blij alle lieve mensen om me heen die me hierdoorheen gesleept hebben. Dit alles is precies op het goede moment aan komen waaien en heeft mij een groot deel van mijn leven en een soort van vrijheid/opluchting terug gegeven. Dus buiten alle geluksmomentjes en een TV debuut kan ik oprecht zeggen dat ik trots op mezelf ben en dit mooi even geflikt heb!

De uitzending was spannend om terug te zien, maar heel erg mooi geworden. De reacties waren alleen maar positief en overweldigend. Het filmpje is op de Staatsloterij site al meer dan een half miljoen keer bekeken en op de GTST Facebook site ook al bij elkaar 150.000 keer ongeveer! Alle appjes, smsjes, telefoontjes en lieve berichtjes op Facebook maken me nog blijer en dankbaarder!

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “The best things in life happen unexpectedly!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s